Hvad hændte der med den kolde fusion? - Elbek, Bent (KVANT, 1990)
Bent Elbek leverer en grundig og kritisk gennemgang af hele affæren omkring den såkaldte kolde fusion. Fra Fleischmann og Pons’ opsigtsvækkende påstande til de mange mislykkede reproduktionsforsøg tegnes et billede af et videnskabeligt felt i undtagelsestilstand – med medier, politikere og forskere i krydsfeltet. Artiklen er ikke blot historisk, men rummer en skarp refleksion over videnskabelig metode, fagfællebedømmelse og ansvar. For fysikere, der ønsker at forstå både videnskabelige og sociale mekanismer bag en af nyere tids mest spektakulære “skandaler”.