I år 3 efter reformationen... - Christensen, Claus (KVANT, 1990)
En grundig og reflekteret gennemgang af gymnasiereformen i fysik og dens didaktiske konsekvenser. Christensen præsenterer dimensionerne (f.eks. teknologisk perspektiv og fysikkens verdensbillede), tematiseret undervisning, nye eksperimentformer og ændringer i skriftlighed og pensum. Artiklen diskuterer balancen mellem almen dannelse og faglig fordybelse og giver samtidig en appel til universiteterne: Tag imod de nye studenter med åbenhed. Et centralt indlæg i debatten om fysikundervisningens fremtid.