Elektronmikroskopi for gymnasieelever - Haaning, Louise Sejling (KVANT, 2014)
Hvordan bringer man avanceret fysik ned på et niveau, hvor gymnasieelever kan være med? Denne artikel viser, hvordan elektronmikroskopi kan anvendes som didaktisk værktøj. Forfatteren forklarer både de fysiske principper bag teknikken og de praktiske muligheder for at integrere den i undervisningen. Artiklen demonstrerer, hvordan visualisering på nanoskala kan skabe en intuitiv forståelse af materialers struktur. For fysikere er det interessant at se, hvordan avancerede instrumenter kan formidles uden at miste faglig tyngde. Det er et eksempel på, hvordan cutting-edge forskning kan inspirere næste generation.