Videnskab og lidenskab – Tycho Brahes latinske digtning - Zeeberg, Peter (KVANT, 2013)
Zeeberg åbner et mindre kendt kapitel af Tycho Brahes virke ved at analysere hans latinske digte. Artiklen viser, hvordan videnskabelig praksis i renæssancen var tæt vævet sammen med humanistisk dannelse. Brahes digtning fremstår som en refleksion over kosmos, men også som et udtryk for videnskabelig identitet. For nutidens fysiker er det en påmindelse om, at observation og fortolkning altid har været kulturelt situeret. Artiklen giver også indblik i, hvordan astronomiske opdagelser blev integreret i samtidens intellektuelle landskab. Den udvider forståelsen af, hvad det vil sige at være videnskabsmand.