Temanummer om Naturvidenskab og digtekunst - Rugh, Svend Erik; Andersen, Michael Cramer (KVANT, 2013)
Dette temanummer åbner med en refleksion over fysikkens rolle i krydsfeltet mellem naturvidenskab og humaniora. Artiklen argumenterer overbevisende for, at fysik ikke blot er en matematisk disciplin, men også en kulturel praksis, der deler strukturer med litteratur og kunst. Der etableres en ramme, hvor fysikkens begreber kan læses som fortællinger om naturen – med egne metaforer, symboler og æstetik. For den fysikuddannede læser er det særligt interessant, hvordan artiklen udfordrer den klassiske opdeling mellem “hård” naturvidenskab og “blød” humaniora. Samtidig fungerer den som en intellektuel invitation til at genoverveje fysikkens epistemologiske grundlag. Det er en stærk åbning, der sætter scenen for et nummer, hvor fysikken ikke kun forstås – men også fortolkes.