Er der nogen der kunne tænke sig en halv neutrino? - Riemer-Sørensen, Signe (KVANT, 2013)
Artiklen tager fat på et af de mest subtile og fascinerende spørgsmål i moderne fysik: neutrinoens natur. Med udgangspunkt i både kosmologiske observationer og partikelteori diskuteres, hvad det betyder, hvis neutrinoer er Majorana-partikler – deres egen antipartikel. Læseren guides gennem konsekvenserne for massebestemmelser og universets udvikling, herunder hvordan neutrinofysik påvirker strukturdannelse. Artiklen formår at koble eksperimentelle begrænsninger med teoretiske modeller på en tilgængelig måde. Det er en stærk invitation til at reflektere over, hvordan selv ekstremt svagt vekselvirkende partikler kan have kosmologisk betydning.