Jordens mærkelige følgesvende – opdagelsen af jordens første trojanske asteroide - Hinse, Tobias Cornelius; Michelsen, René (KVANT, 2012)
Artiklen dykker ned i opdagelsen af en jordtrojansk asteroide og de dynamiske systemer, der gør sådanne baner mulige. Forfatterne forklarer Lagrangepunkternes fysik og stabiliteten af disse løsninger i tre-legeme-problemet. Der gives en detaljeret gennemgang af observationerne og de numeriske metoder, der anvendes til at karakterisere asteroidens bane. Artiklen illustrerer smukt, hvordan klassisk mekanik stadig er et aktivt forskningsfelt med nye opdagelser. Samtidig diskuteres implikationerne for forståelsen af solsystemets dynamik. En særdeles tilfredsstillende artikel for læsere med interesse for himmelmekanik.