ALMA stiller skarpt på solsystemets og exoplaneters oprindelse - Jørgensen, Jes (KVANT, 2020)
Hvordan skabes planeter – og måske liv? Med ALMA’s millimeter-øjne kigger vi direkte ind i stjerners og planeters vugge. Jes Jørgensen viser, hvordan støv og is i protostjernernes skiver gemmer på universets største mysterier – og måske det første kemiske skridt mod liv.