Ørsteds præsentation af Ritters arbejde i Paris - Caneva, Kenneth L. (KVANT, 2019)
Kenneth L. Caneva viser en mindre kendt, men meget vigtig side af Ørsted: hans rolle som formidler, oversætter og videnskabelig mellemmand. I stedet for kun at være opdager bliver Ørsted her den, der gør Johann Wilhelm Ritters arbejder forståelige og acceptable for et fransk publikum, som ellers var skeptisk over for tysk Naturphilosophie. Artiklen demonstrerer, at videnskabelig indflydelse ikke kun opnås gennem egne opdagelser, men også gennem evnen til at oversætte idéer mellem forskellige videnskabskulturer. Samtidig vises det, at Ørsted i denne proces også byggede sit eget ry i Paris. Det gør artiklen særligt interessant som studie i, hvordan videnskab cirkulerer gennem sociale og sproglige netværk, ikke kun gennem laboratorieresultater.