Standardmodellen for partikelfysik og ikke-kommutativ geometri - Grimstrup, Jesper Møller (KVANT, 2019)
Artiklen udforsker en alternativ formulering af standardmodellen baseret på ikke-kommutativ geometri. Dette perspektiv forbinder algebraiske strukturer med fysikkens fundamentale interaktioner. Forfatteren viser, hvordan geometriske principper kan give nye indsigter i kendte teorier. Artiklen er konceptuelt krævende, men belønnende for læsere med interesse for matematisk fysik. Den demonstrerer, hvordan nye matematiske værktøjer kan åbne for dybere forståelse af naturens love.