Seismiske undersøgelser af Solen og andre stjerner - Christensen-Dalsgaard, Jørgen (KVANT, 2019)
Artiklen introducerer asteroseismologi som et præcisionsværktøj til at kortlægge stjerners indre struktur. Ved at analysere oscillerende modes i stjerner kan man udlede deres massefordeling og udviklingstrin. Forfatteren forbinder bølgeligninger og observationelle data i en sammenhæng, der demonstrerer fysikkens predictive power. Artiklen giver indsigt i, hvordan små variationer i lyskurver kan afsløre dybe strukturelle egenskaber. Det er et fascinerende eksempel på inverse problemer i fysik.