Kvantecomputere og grafteori - Lund Andersen, Ulrik; Hoff, Ulrich; Neergaard-Nielsen, Jonas Schou; Vilsbøll Larsen, Mikkel (KVANT, 2026)
Hvordan bygger man en kvantecomputer, der faktisk kan bruges? Svaret kan ligge i grafteori og laserlys! I denne spændende artikel løfter fire kvanteforskere fra DTU sløret for, hvordan optiske kvantecomputere kan konstrueres ved hjælp af lys, klynger og matematiske grafer. De forklarer, hvordan komplekse beregninger i kvanteverdenen organiseres som netværk – og hvordan grafteori ikke bare hjælper med at beskrive strukturen, men med selve databehandlingen. Det er fysik og matematik i skarp symbiose – og et fascinerende indblik i morgendagens teknologi. Hvis du vil forstå, hvad kvantecomputere i praksis handler om, så er det her, du skal starte!