“... som en mor for mine elever?” Niels Bohr og Margrethe Nørlund, 1910–1913 - Aaserud, Finn (KVANT, 2026)
Et bevægende indblik i den unge Niels Bohrs kærlighedsbreve og tankeverden. Artiklen afslører, hvordan Bohrs forhold til sin forlovede Margrethe formede hans videnskabelige tænkning og lagde grundstenen til “Københavnerånden”. Rørende, personligt og fascinerende for den, der vil forstå mennesket bag fysikken.