Hiawatha-krateret – verdens suverænt yngste og bedst bevarede store meteorkrater - Haack, Henning (KVANT, 2019)
Denne artikel udfolder historien om opdagelsen af et gigantisk meteorkrater skjult under Grønlands indlandsis. Ved hjælp af radar- og satellitdata rekonstrueres kraterets struktur og alder, hvilket åbner for diskussioner om Jordens geologiske og klimatiske historie. Artiklen kombinerer geofysik, planetologi og isdynamik i en tværdisciplinær analyse. Særligt interessant er implikationerne for masseudryddelser og regionale klimatiske effekter. For læsere med fysikbaggrund illustrerer artiklen, hvordan klassiske mekaniske og termodynamiske principper anvendes i moderne jordobservation.