Kierkegaard og naturvidenskaben - Rosfort, René (KVANT, 2019)
Rosfort udforsker et utraditionelt, men intellektuelt frugtbart krydsfelt mellem filosofi og naturvidenskab gennem Søren Kierkegaards tænkning. Artiklen undersøger, hvordan Kierkegaards fokus på subjektivitet og eksistens kan ses i relation til naturvidenskabens objektivitetsideal. Der argumenteres for, at naturvidenskaben ikke står i modsætning til eksistentiel refleksion, men tværtimod kan beriges af den. For fysikeren åbner artiklen et metaperspektiv på, hvad det vil sige at erkende naturen og formulere teorier om den. Rosfort viser, hvordan videnskabelig praksis også indeholder implicitte filosofiske antagelser. Artiklen er dermed en invitation til at reflektere over fysikkens epistemologiske fundamenter og dens plads i en bredere humanistisk kontekst.