Stella Nova – 450 år - Occhionero, Lars (KVANT, 2022)
Tycho Brahes "nye stjerne" fra 1572 var ikke bare en lysplet på himlen – den var et kosmisk paradigmeskift. I anledning af 450-året for Stella Nova tager Lars Occhionero os med på en rejse fra Brahes egne observationer og poetiske beskrivelser til nutidens supernova-forskning og astronomiske udstillinger. Med billeder fra udstillingen og referencer til moderne forskning i mørk energi, viser artiklen, hvordan én mand med et kvadrant og skarpe øjne ændrede vores syn på universet. Læs om bogen, foredragene, udstillingerne og de mange initiativer, der har gjort jubilæet til en stjernestund for både forskere og formidlere.