Tilbage til Månen - Toldbo, Christina (KVANT, 2023)
Efter 50 års pause er mennesket igen på vej mod Månen – denne gang for at blive. Christina Toldbo tegner et levende billede af Artemis-programmet, der sigter mod at etablere en permanent base på og omkring Månen som springbræt til Mars. Artiklen formidler på fornem vis, hvordan erfaringer fra ISS – fra vandrensning til VR-træning og metal-3D-print – skal hjælpe os med at overleve og trives uden for Jorden. Toldbo beskriver de tekniske giganter som NASAs SLS-raket og SpaceX’s Starship og kontrasterer old space og new space med poetisk kraft og teknisk indsigt. En rejse gennem raketmotorer, geopolitiske alliancer og mentale udfordringer i rummet – og et glimt af en fremtid, hvor danske astronauter kan sætte fod på Månen.