Opdagelsen af en supernova med gravitationel linseeffekt – en ny æra inden for kosmologien - Goobar, Ariel (KVANT, 2018)
Goobar beskriver opdagelsen af en multipelt afbildet supernova som følge af gravitationel linseeffekt. Artiklen viser, hvordan denne observation åbner nye muligheder for at måle kosmologiske parametre med høj præcision. Der gives en detaljeret forklaring af både den astrofysiske mekanisme og de observerede data. Kombinationen af transient astronomi og relativistisk optik fremstår som et kraftfuldt værktøj. Artiklen giver en fornemmelse af, at vi bevæger os ind i en ny æra for observationskosmologi.