Robotter, kunstig intelligens og fremtidens uddannelse - Olesen, Jeppe Dørup (KVANT, 2018)
Artiklen undersøger, hvordan kunstig intelligens og robotteknologi vil transformere uddannelsessystemet i de kommende årtier. Olesen argumenterer for, at vi står over for et paradigmeskifte, hvor fokus flyttes fra faktuel viden til problemløsning, kreativitet og tværfaglig forståelse. Der diskuteres konkrete eksempler på adaptive læringssystemer, der kan tilpasse undervisningen til den enkelte studerendes niveau. Samtidig rejses kritiske spørgsmål om læringens natur: Hvad mister vi, hvis maskiner overtager store dele af den kognitive træning? Artiklen er særlig relevant for fysikere, der underviser eller udvikler uddannelser, da den peger på nødvendigheden af at gentænke didaktik i et teknologisk accelereret samfund. Den giver et nuanceret billede af både muligheder og udfordringer.