Strukturel kompleksitet i bløde materialer - Kirkensgaard, Jacob (KVANT, 2018)
Artiklen dykker ned i den fascinerende verden af bløde materialer, hvor kompleksitet opstår spontant gennem selvorganisering på mesoskopiske skalaer. Gennem en kombination af eksperimentelle spredningsteknikker og avancerede simuleringer vises, hvordan molekylær arkitektur styrer dannelsen af komplekse strukturer. Læseren introduceres til begreber som gyroid-strukturer og topologisk kompleksitet, der har paralleller til både biologiske systemer og moderne materialeforskning.