Den Internationale Fysikolympiade - Hartling, Niels (KVANT, 2018)
Artiklen giver et indblik i fysikolympiadens rolle som talentudviklingsplatform for unge fysikere. Der beskrives både det faglige niveau og den intense træning, der ligger bag deltagelsen. Samtidig diskuteres betydningen af konkurrencen for rekruttering til fysikstudier. Artiklen fremhæver, hvordan problemløsning på højt niveau kan fungere som drivkraft for faglig udvikling. For den erfarne fysiker er det interessant at se, hvordan klassiske og moderne problemstillinger kombineres. Artiklen giver også et indblik i det internationale samarbejde inden for fysikuddannelse.