Gud og Darwin: Et historisk perspektiv - Hjermitslev, Hans Henrik (KVANT, 2026)
Hjermitslev leverer en nuanceret analyse af forholdet mellem darwinisme og religion, som ofte fremstilles som et frontalt sammenstød. Artiklen viser, at reaktionerne på Darwins teori historisk har været langt mere varierede og komplekse. Nogle religiøse miljøer integrerede evolutionstænkningen, mens andre afviste den kategorisk. Der argumenteres for, at konflikten i høj grad er et produkt af bestemte historiske og kulturelle kontekster. Artiklen udfordrer dermed den populære fortælling om en uundgåelig modsætning mellem videnskab og tro. For læseren åbner dette for en mere sofistikeret forståelse af videnskabens rolle i samfundet.