Gale videnskabsmænd og basketspillende science superhelte - Cortsen, Rikke Platz (KVANT, 2016)
Denne artikel undersøger repræsentationen af fysik i tegneserier, fra den gale videnskabsmand til moderne superhelte. Med udgangspunkt i medieteori analyseres, hvordan tegneserier konstruerer forestillinger om naturvidenskabelige emner og problemer. Artiklen diskuterer også, hvordan stereotyper kan være både hæmmende og inspirerende for rekruttering til naturvidenskab. Med udgangspunkt i konkrete tegneserier fremskriver artiklen tre måder, krydsfeltet mellem tegneserier og fysik optegnes: gennem fiktive videnskabsrepræsentationer, biografier om videnskabelige helte og informationstegneserier om naturvidenskab. Artiklen giver et vigtigt perspektiv på fysikkens rolle i samfundets kulturelle narrativer.