Jets fra Centaurus A’s sorte hul - Nielsen, John Rosendal (KVANT, 2009)
En kort gennemgang af nye observationer af Centaurus A med en kombinationen af synligt lys, submillimeter- og røntgendata viser relativistiske jetstråler med hastigheder omkring halvdelen af lysets. Det er et kompakt eksempel på, hvordan multi-bølgelængdeobservationer afdækker astrofysiske processer på galaktisk skala.