Multiverset – videnskab eller metafysik? - Kragh, Helge (KVANT, 2009)
Helge Kragh leverer en skarp videnskabshistorisk og filosofisk analyse af multivers-hypotesen. Artiklen diskuterer inflationsteori, antropiske argumenter og spørgsmålet om empirisk testbarhed. Kan en teori, der postulerer kausalt utilgængelige universer, overhovedet kaldes naturvidenskab? Kragh placerer diskussionen i en bredere tradition for grænsetilfælde mellem fysik og metafysik. For den teoretisk orienterede fysiker er dette en væsentlig refleksion over metodologi og demarkationskriterier.