Diagnosticering af moderne solceller - Rand Andersen, Anders (KVANT, 2026)
Artiklen giver en teknisk gennemgang af farvestofsolcellers elektriske ækvivalentkredsløb og introducerer Elektrokemisk Impedans Spektroskopi (EIS) som karakteriseringsværktøj. Ved frekvensafhængig måling af den komplekse impedans Z = R + iX kan resistive og diffusive bidrag adskilles og relateres til ladningsoverførsel, TCO-modstand og iondiffusion. Artiklen demonstrerer, hvordan tidskonstanter kan identificeres via reaktansens frekvensafhængighed. Det er eksperimentel faststoffysik med klar metodisk stringens og direkte relevans for materialediagnostik.