At bringe en bemandet rumkapsel til sikker landing: Copenhagen Suborbitals arbejder med faldskærme til deres rumkapsel - Stenfatt, Mads (KVANT, 2026)
Denne artikel giver et fascinerende indblik i de ingeniørmæssige og fysiske udfordringer ved bemandet rumfart. Med udgangspunkt i Copenhagen Suborbitals’ projekter analyseres de kritiske faser i en rumkapsels nedstigning gennem atmosfæren. Artiklen berører alt fra aerodynamisk stabilitet til varmetransport og faldskærmssystemer. Den illustrerer, hvordan klassisk fysik og moderne ingeniørkunst mødes i ekstreme miljøer. For læseren er det en konkret demonstration af fysikkens rolle i real-world high-risk teknologi.