Fysisk eskatologi – universet og det evige liv - Kragh, Helge (KVANT, 2010)
Fysisk eskatologi beskæftiger sig med spørgsmålet om universets ultimative skæbne. Artiklen diskuterer de kosmologiske modeller for universets fremtid og hvordan de hænger sammen med fundamentale fysiske love. Samtidig behandles de filosofiske og historiske perspektiver på idéen om et univers uden ende. Kan intelligent liv i princippet overleve uendeligt i et ekspanderende univers, eller vil de fysiske processer uundgåeligt føre til kosmisk stilstand? Artiklen kombinerer fysik, kosmologi og idéhistorie i en tankevækkende diskussion om universets langsigtede udvikling. Den giver læseren et perspektiv på, hvordan fysikkens love ikke blot beskriver universets begyndelse, men også dets fjerneste fremtid.