Helten Arkimedes - Nielsen, John Rosendal (KVANT, 2024)
I et underholdende og historisk perspektiverende indlæg dykker John Rosendal Nielsen ned i en italiensk film fra 1960 om Arkimedes og Syrakus’ belejring. Artiklen er både et kulturhistorisk kuriosum og en kritisk analyse af, hvordan fysikkens helte ofte (mis)repræsenteres i populærkulturen. Med udgangspunkt i en farverig amerikansk filmposter forklares myten om Arkimedes’ spejle og hans teknologiske genialitet, samtidig med at filmens flagrante historiske fejl afsløres.