Er det skuddag den 24. eller 29. februar? - Kahl Kristensen, Leif (KVANT, 2024)
Med udgangspunkt i en tilsyneladende banal kalenderdetalje afdækker Leif Kahl Kristensen en fascinerende sammenfiltring af tre kalendersystemer: den romerske, den julianske og den liturgiske. Artiklen demonstrerer, hvordan manglende konsistens i Almanakkens datotildeling påvirker ugedagsberegninger og søndagsbogstaver – og hvorfor den 24. februar teknisk set bør være skuddagen. Et lille stykke dyb kronologisk fysikhistorie, der afslører kompleksiteten i tidsmålingens udvikling og de logiske spændinger i moderne kalendersystemer.