Lodret frit fald – breddeopgave 96 og 97 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2022)
Kan man mærke Corioliskraften på Rådhuspladsen i København? Og hvad siger Aristoteles, Galilei og moderne fysik om en sten, der falder fra et skibsmast? Jens Højgaard Jensen analyserer to klassiske breddeopgaver og kobler dem med overvejelser om fysikdidaktik. Artiklen kombinerer konkrete beregninger – inklusive formeludledninger med rotationsbevægelser – med overvejelser om, hvordan man bedst lærer at tænke som fysiker. En lækkerbisken for undervisere og alle, der holder af at dykke ned i fysikkens dybe og dagligdags spørgsmål.