Brandslange– breddeopgave 94 og 95 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2021)
Hvad sker der, når en brandslange slynger sig om et hushjørne med vandtryk i røret? I denne klassiske fysikopgave kombineres Newtons love med virkelighedsnære betragtninger om gnidning og kraftretninger. Men endnu vigtigere: artiklen stiller skarpt på undervisningens rolle. Jensen bruger opgaven som et spejl til at diskutere, hvordan fysik formidles og forstås – og hvordan opgaver både kan udfordre og afklare. En inspirerende læsning for alle, der underviser – eller elsker at nørde med fysikkens grundbegreber.