Hvilemasse - breddeopgave 88 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2020)
Vejer en snurretop mere, når den snurrer? Jens Højgaard Jensen dykker ned i denne undseelige men dybt fascinerende breddeopgave – og ender i en videnskabsteoretisk diskussion om Einsteins berømte E = mc². Artiklen er både et undervisningsværktøj og en filosofisk refleksion over, hvordan hvilemasse og energi hænger sammen – og hvordan man underviser i det. Det er solidt fysikdidaktisk håndværk, men også en artikel for den nysgerrige læser, der ønsker at forstå, hvorfor energi ikke bare er noget, vi har – men noget, vi er.