KVANT21 – fokus på fremtiden i fysikundervisningen - Hansen, Gert; Claussen, Carsten (KVANT, 2026)
Artiklen præsenterer KVANT21-projektet, der har til formål at styrke kvantefysik og kvanteteknologi i gymnasiet. Forfatterne diskuterer didaktiske greb, der gør abstrakte begreber som superposition og måling tilgængelige uden at udvande fysikken. Artiklen er særlig relevant for universitetsfysikere med interesse for rekruttering og sammenhæng i uddannelseskæden. Den viser, hvordan faglig stringens og pædagogisk innovation kan gå hånd i hånd. KVANT21 fremstår som et konkret bud på, hvordan fremtidens fysikkompetencer kan forankres tidligt.