Pandekagevending – breddeopgave 116 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2025)
Denne klassiske breddeopgave kombinerer mekanik, modellering og fysisk intuition i en tilsyneladende legende ramme. Opgaven viser, hvordan hverdagsfænomener kan formaliseres matematisk og analyseres stringent. Artiklen fungerer både som øvelse og som en hyldest til Jens Højgaard Jensens didaktiske tilgang. Den minder læseren om, at fysik i sin kerne handler om at stille skarpe spørgsmål til verden – også når den består af pandekager.