Bobler - Breddeopgave 80 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2019)
Her rettes fokus mod boblers fysik, hvor overfladespænding og trykbalancer er centrale. Opgaven inviterer læseren til at analysere stabilitet og størrelsesforhold i væskesystemer. Selvom problemstillingen virker simpel, rummer den dybe forbindelser til både materialefysik og biologiske systemer. Artiklen demonstrerer, hvordan klassiske love stadig er relevante i komplekse kontekster. Den er et godt eksempel på, hvordan fysik træner analytisk tænkning gennem idealiserede systemer.