Åreforkalkning – breddeopgave 77 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2018)
Denne artikel kombinerer fysik og undervisning ved at præsentere en opgave om åreforkalkning med tilhørende didaktisk refleksion. Fokus er på, hvordan fysik kan anvendes til at modellere biologiske processer, herunder blodgennemstrømning og trykforhold. Artiklen giver konkrete værktøjer til undervisning og viser, hvordan tværfaglige emner kan styrke forståelsen af fysikkens anvendelser. For fysikere med undervisningsinteresse er den særligt værdifuld. Samtidig illustrerer den fysikkens rolle i medicinsk kontekst.