Opdrift på flyvinge – breddeopgave 76 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2018)
Artiklen tager fat i en klassisk problemstilling inden for fluidmekanik: opdrift på en flyvinge. Med en didaktisk tilgang diskuteres både den fysiske forklaring og de typiske misforståelser, der opstår i undervisningen. Artiklen går i dybden med Bernoulli-princippet og dets begrænsninger og viser, hvorfor simplificerede forklaringer ofte er utilstrækkelige. For fysikere med undervisningsinteresse er dette en særdeles værdifuld artikel, da den kombinerer faglig stringens med pædagogisk refleksion. Den illustrerer, hvordan korrekt fysik formidles uden at miste præcision.