Usikkerhedsrelationen og Bohrradius – breddeopgave 74 og 75 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2018)
Artiklen kombinerer kvantemekanisk teori med didaktiske refleksioner og tager udgangspunkt i konkrete opgaver. Usikkerhedsrelationen anvendes til at estimere Bohrradius, hvilket giver en intuitiv forståelse af atomare skalaer. Der lægges vægt på, hvordan sådanne opgaver kan bruges i undervisningen til at forbinde teori og fysisk intuition. Artiklen viser, hvordan simple beregninger kan åbne for dybere indsigt i kvantemekanik. For undervisere er det en værdifuld ressource til at engagere studerende. Samtidig er det en elegant demonstration af kvantemekanikkens forklaringskraft.