Atlanterhavsbølger – breddeopgave 67 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2015)
Denne artikel kombinerer klassisk bølgefysik med didaktiske refleksioner og giver et konkret eksempel på, hvordan komplekse fænomener kan formidles effektivt. Udgangspunktet er bølger i Atlanterhavet, som analyseres med fysikkens standardværktøjer. Artiklen viser, hvordan modeller kan opstilles, simplificeres og anvendes i praksis, samtidig med at deres begrænsninger diskuteres. Den didaktiske kommentar giver værdifuld indsigt i undervisningsstrategier for fysik på gymnasialt niveau. For fysikeren er det interessant at se, hvordan teoretiske begreber oversættes til pædagogisk praksis. Artiklen fungerer som en påmindelse om, at formidling er en integreret del af fysikkens virke.