Bræt imod væg og selvinduktion i koaksialkabel - breddeopgave 63 og 64 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2015)
Artiklen præsenterer klassiske fysikopgaver med både analytiske løsninger og didaktiske refleksioner. Kombinationen af mekanik og elektromagnetisme giver en bred faglig spændvidde, der gør opgaverne relevante på flere niveauer. Der lægges særlig vægt på, hvordan problemer kan bruges til at styrke begrebsforståelse hos studerende. Artiklen viser, hvordan selv simple systemer kan indeholde rige fysiske pointer. Samtidig diskuteres undervisningsstrategier og pædagogiske valg. Det er en artikel, der taler direkte ind i fysikundervisningens praksis.