Rekyl – breddeopgave 54 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2013)
En klassisk mekanikopgave om rekyl behandles med fokus på didaktik. Artiklen viser, hvordan fysikopgaver kan bruges til at udvikle dybere begrebsforståelse hos studerende. Der lægges vægt på energibevarelse og impulsbegrebet. Samtidig diskuteres typiske misforståelser og undervisningsstrategier. En værdifuld ressource for undervisere og formidlere.