Ohms lov - breddeopgave 32 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2008)
Artiklen diskuterer Ohms lov som model snarere end som isoleret regel. Fokus er på matematisk abstraktion og proportionalitetsforståelse. Forfatteren argumenterer for, at undervisning bør fremme modelleringskompetence frem for mekanisk formelbrug. Eksempler viser analogier til varmeledning og sfærisk geometri. For fysikere med undervisningsinteresse er det en tankevækkende analyse af fagets pædagogiske fundament.