Breddeopgave 24 og 25 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2006)
Artiklen analyserer varmeledning i et metalhåndtag i stationær tilstand og kobler matematiske modeller til undervisningsdidaktik. Differentialligninger og randbetingelser diskuteres i relation til studerendes begrebsforståelse. Artiklen demonstrerer, hvordan matematisk modellering kan udfordre forskellige repræsentationer af differentiation. For undervisere giver den konkrete refleksioner over fysikdidaktik på universitetsniveau. Den er et fint eksempel på samspillet mellem fysik og pædagogik.