Breddeopgave 17 og 18 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2004)
Breddeopgaver fra RUC, herunder varmeudvikling i stikkontakter og relativistisk tyngdepunktsflytning. Der arbejdes eksplicit med energibevarelse og effektmaksimering, hvilket giver konkrete eksempler på anvendt fysik. Den didaktiske refleksion over åbne problemstillinger er central. For fysikere viser artiklen, hvordan teori omsættes til realistiske problemstillinger. Kombinationen af matematisk stringens og virkelighedsnære scenarier gør sektionen særlig værdifuld.