Breddeopgaver nr. 11, 12 og 13 - Højgaard Jensen, Jens (KVANT, 2003)
Tre udfordrende opgaver, der tester fysikforståelse på gymnasialt og tidligt universitetsniveau. Opgaverne kombinerer klassisk mekanik og analytisk tænkning og fungerer som faglig træning i modellering og ræsonnement. For medlemmer, der underviser, er de direkte anvendelige; for andre er de en kærkommen lejlighed til at holde den analytiske værktøjskasse skarp.