Superlederes generelle egenskaber - Freltoft, Torsten (KVANT, 1990)
Denne artikel præsenterer de grundlæggende fysiske egenskaber ved superledere – fra den historiske opdagelse af nulkondutans til Meissner-effekten og fluxkvantisering. Freltoft gennemgår den mikroskopiske forklaring med Cooper-par, BCS-teoriens forudsigelser og de tekniske parametre som kohærenslængde, London-dybde og kritiske felter. Artiklen giver et solidt fysisk fundament for forståelsen af superledning og er særlig stærk i den tekniske beskrivelse af type I og II superledere. Pinning og vortexdynamik diskuteres med relevans for praktiske anvendelser.