Jordskælvsrisiko i Danmark? – forslag til fremtidige studier - Gregersen, Søren (KVANT, 2014)
Gregersen tager fat på et ofte overset emne: seismisk aktivitet i Danmark. Artiklen analyserer eksisterende data og diskuterer, hvordan fremtidige studier kan forbedre vores forståelse af jordskælvsrisiko. For fysikere er det interessant at se anvendelsen af bølgefysik og signalanalyse i en geofysisk kontekst. Artiklen viser, hvordan selv relativt stabile områder kan have komplekse underliggende strukturer. Den peger også på behovet for bedre måleinstrumenter og modeller. Det er en vigtig påmindelse om, at fysik også spiller en central rolle i samfundssikkerhed.