Hvorfor er DNA højredrejet? - Steinsvoll, Olav (KVANT, 2006)
Artiklen undersøger, hvorfor biologiske molekyler udviser kiral asymmetri. Gennem diskussion af molekylær struktur, energiminima og svage paritetsbrydende effekter diskuteres mulige fysikalske årsager til homokiralitet. Artiklen forbinder molekylfysik, astrobiologi og fundamentale symmetrier. For fysikere er det en fascinerende kobling mellem partikelfysik og livets kemiske struktur.