Er fysik i fare eller faret vild? - Lindgård, Per-Anker (KVANT, 2001)
Et øjenåbnende og kritisk essay fra Third World Congress of Physical Societies i Berlin. Forfatteren spørger: Hvorfor mister unge interessen for fysik, og hvordan redder vi faget? Han reflekterer over tyske og internationale initiativer, forskel på danske og udenlandske politikere og fysikeres rolle i samfundet. En stærk stemme fra en seniorforsker, der kalder til handling og håber, at fysikken genfinder sin kulturelle og kreative drivkraft.